Mind Your Mind
Mindfulness voor jong en oud

Trainingen

 

Mind Your Mind biedt zowel Mindfulness trainingen aan voor volwassenen als voor (jonge) kinderen en adolescenten. Trainingen worden meestal in groepsverband aangeboden, maar indien een op een contact gewenst is, is dit (in overleg) uiteraard ook mogelijk.

Trainingen voor volwassenen:

Deze (groeps)training richt zich in eerste instantie op het trainen van de aandacht. Dit wordt gedaan aan de hand van de bodyscan. Later in de training komen ook andere meditatie aan bod, zoals de zitmeditatie. Tijdens deze training wordt ook aandacht besteed aan problemen die je in het dagelijks leven kunt tegen komen. Hier wordt met enkele oefeningen uit de Cognitieve Gedragstherapie mee gewerkt. Tijdens de training is het ook zeer belangrijk dat er thuis geoefend wordt!

Deze training bestaat uit 8 sessies van 2 - 2,5 uur. Het is belangrijk om te onthouden dat het hier gaat om een proces. Het heeft dan ook zeker de voorkeur om alle sessies aanwezig te zijn. Mocht dit niet mogelijk zijn, geef dit dat zo snel mogelijk aan!


Data 8-weekse Mindfulness training:

Start: woensdag 27 september

Overige data: 4, 11, 18, 25 oktober, 1, 8 en 15 november.

Tijden: 19.00 - 21.30 uur

Locatie: Leopoldstraat 16. 3630 Maasmechelen

Meer informatie over deze training? Of wil je je graag aanmelden? Vul dan het contactformulier in!


Trainingen voor kinderen:

Mindfulness trainingen voor kinderen worden volledig aangepast aan de leeftijdsgroep. Hoe jonger het kind, hoe meer er met spelvorm gewerkt wordt om het kind kennis te laten maken met de basisprincipes van Mindfulness. Bij oudere kinderen en adolescenten kunnen al wat meer cognitieve oefeningen in de training geintegreerd worden.

Op dit moment zit er nog geen Mindfulness training voor kinderen in de planning.